Wednesday, September 2, 2009

ape dose aku pakai 019??iskk


naseb baek betol2 pas kelas prof zainal abes...suddenly i got a call from a private num..kalu dolu2 yg slalu tepon kuar private num nih geng2 oversea jeh..tp disebabkan insan tuh da ade kat malaysia,i ponn sgt curious n cepat2 angkat fon..

"helo"


"ya..incik...saya dari celcom ingin mengenalpasti num incik adakah 0195035***??"


"ya..ya.."


"ohh..incik....kami dari celcom ingin mengucapkan tahniah kepada incik kerane telah menjadi salah sorang pemenang cabutan bertuah sempena bulan ramdhan ini ya"


"owh..ok.."


"incik akan menerima cek sebanyak TUJUH RIBU yaa dan kami akan depositkan cek ini kedalam akaun ATM maybank ya"


(akhirnya..aku bertuah..aku bertuah...)
"owh..ok.."



"di tempat incik adakah ATM maybank yg terdekat kerane kami ingin mendepositkan cek bernilai TUJUH RIBU kedalam akaun maybank incik..berapa jauhkan atm terdekat??"


(dah cek-nk deposit pulak..sumthing smell fishhhhyy heeeeree)
"hurm..adelah 1km-2km"


"oklah incik,kami akan menghubungi incik lagi dan incik perlu pergi ke atm dengan segera kerana incik adalah diantara pemenang ke-3 dr 7org pemenang kami..boleh kah incik pergi ke atm dgn segera?"


"tak boleh..sy bz.."


(dgn tak percaye n he stressed on:)
"incik......cek ini bernilai TUJUH RIBU..incik kena segera..bla3...."


ok..aku dah start buhsan and naek hangin..apehal pulak celcom nk call aku soh g atm..kalu nk kasik hadiah bukan ke lagi bagus panggil reporter banyak2 so dat satu dunia tau celcom nih pemurah and aku buleh jadik duta celcom secare tak langsung...??(even org cakap kalu nk sedekah tuh dgn tgn kanan biar tangan kiri tak tahu)..tp nih kes laen..mustahil syarikat telekomunikasi besar yg nk bagi hadiah besar dgn hanye melalui mesin atm sahaja...aku hangin..seyes..


"incik....(die sambung bebel)"


"tak boleh..ok2..u kasik i name u"


"nama sy HAJI ABDUL RAZAK bin bla3"


"ok..num ic??"
(aku da macam polis traffic)


"ic saya 830628-09-6269..incik akan pergi ke mesin atm dgn segera??"


(83??cepat kau naek haji ye)
"tak..sy akan call celcom n confirm kan semula semua2 nih"


"ok"..tup


TERUS LETAK??


ok..taper2..seyesly aku cam tader perasaan sunok langsung ble memikirkan aku akan dapat wet 7ribu..mybe sbb aku tanak start baya zakat sendirik kot...hohoo...then aku terus la masuk bilik n dgn sepantas kilat aku on letop kesayangan...


n i start google-ing


aku g jabatan pendaftaran negara


n aku mendapati kejahatan penipuan semakin
mencelakekan rakyat;

hahaa..tak sah..siape lah haji abdul razak pulak kan...nasehat2 kepade penipu..jgn la nk burukkan name gune title "haji"...agak2 la beb..kau nk tipu ponn salah org sbb aku mmg tgh serabot ngan macam2 mnde nak wat.n sbb yg paling kukuh ialah aku MANE ADE akaun maybank lah BENGONG....then...

1missed call-maisarah

aiseh..aku lupe da janji ngn mai nk g jumpe Dr Zainovia pas klas td..huhh..stupid punya abd razak..buang mase jeh aku layan kau...



13 comments:

miesyamomei said...

wahh...skang dh xmen sms..col plak die skng...macam2 tol

nky said...

tau taper..dah dok bayangkan dah kalu2 terpedaye n g ikut cakap dier g atm..ape jadik ek...??hurmmm~

d-A-y-A-h said...

huhuhuhuh...abg haji..heheh..jgn kol sy ek..

iNiLAh aKu... FaHmiN_87™ said...

hahahha :P.. mcm mane agaknyer kl ko pegi... mesti terkontang kanting kat maybank tu... mcm org tak btul jerk.. hahah.. so moral of the story.. ang trus jer ckp... "bapak sy ceo kat celcom.."hahha

nky said...

guuudd idea la pahmin..ok2..kire buleh kasik org tuh tuka idea dr nk rompak bank aku kepade culik aku and dapatkan wang tebusan dr bapak aku si ceo celcom..hahaa..gud idea..

Awal udinn'ALFIE'starr said...

eh same. i got the same call from same pak aji dis morning...aku gelak2 ckp kat dier ngape org Celcom ckp Indo?tros dier letak..tercabar ego dier kot..haha...then aku tros tpon Celcom careline ckp menda neh la...mamat tuh x amek pot lak aku nye laporan..bebal btol...dier suh aku buat laporan polis,laporan polis apenye aku dh kantoikan mamat td b4 dier tpu aku..bulan puasa pon nk tipu ke..anyway, kepada semua, berhati hatila...pasal duit kdg2 we let our guard off..

nky said...

hahaa..tp seyes aku tak dapat tangkap "slang" ape yg die pakai..tp ble aku ckp campur2 english die cam tak paham n ckp:
"incik org melayu,kenape cakap bhs inggeris"..ahahaaa..(ok,dialog tak dimasukkkan dlm blog sbb mcm mengarut n tak penting)..tp mmg bangang n aku rase kalu diorg bijak sket,ramai buleh tertipu..tp mmg kne berhati-hati okei~

iNiLAh aKu... FaHmiN_87™ said...

hahaha :P.. takper.. t suh abg encem ko tu slamatkan...suh dia jadik kamen rider slamatkan ang... hahahha :P :P :P

Enche' Eyezoodean said...

dia x buat homework betul2 nak tipu ko ni.
hahaa. good work!

nky said...

pahmin: tanak lah kamen rider..nk transformer..optimus prime..ngeh2

eyezoodean: haha..tetibe aku rse spatutnye aku layan kan jeh..tgk ape la dier nk wat kan..eh..tanak lah.takot..wuuu

izreenaisya said...

haha.gotchaa!its sound too good to be true kan? apelah encik penipu ni :P

nky said...

haah..tp tensen gle sbb dahla week tuh sgt bz ade pulak org nk cube2 menipu nih..iskk T__T

izreenaisya said...

xpe2. Allah nak tunjuk kat those Encik Penipu bahwa kamu itu cukup cerdik utk ditipu. muahahha. semoga Encik Penipu dapat belajar sesuatu dr kamu :))


*oke ak dah pening dgn ape yg ak tulih* ahaha.