Saturday, June 5, 2010

world isn't greed..men are!

saturday
5 june2010
1.00am

its been a week since balik dr tgk atok kat hospital..
her condition is not too bad but still not too good to relieved..
tp smlm mak cakap sudah discharged..
muge2 atok ok2 sahaje..
its a fact dat we must accept..
ade mase kite gembira,ade mase kte menanges,
ade mase sihat,ade mase saket,
mybe sok luse waktu kite,no one knows..

talkin about atok, ders one thing i regret the most..
yg sehat, tak pernah nak beringat..

las week ktrg pegi nak tgk atok..
waktu tuh jln cam biase,tak sebuk sgt,tak clear sgt..
hosp private kt area pekeliling..
kat simpang jln after national libry,kete kami kene tahan dgn si baju putih..
owhh..knapa kah?
tak pakai seatbelt ke?
abg ipar kalut2 kuar..haihh..asal la kau kalut sgt nk kuar..cool sudah..

"encik tak buleh lalu jalan nih"

"mintak maaf la encik,kami nk cepat nih,nak pegi lawat nenek sakit kat hosp,istri sy pulak tu mengandung" (huh ade pulak bg alasan wife pregnant?baru bape bulan kot..tak logik!)

drg dok discuss2 even sampai skrg aku pikir asal takleh lalu jln tuh sbb tader satu signboard ponn tules no entry ke,takleh lalu ke,gajah melintas ke,ahh ngarut lah..tp sbbkan mereka beruniform maka terpakse lah kami berhenti jugak.lah da kne tahan kot..tader lah besar mane ponn cite nih sampai lah drg ckap;

"abes tu mcm mane?kami ponn nk duit kopi nih"

aduh..menyirap aku dgr.

"bukan sy taknak bg encik.tapi mmg tak leh bg.encik nak saman pon samanlah"

first time rase nk salute kat abg ipar..even kau mcam kalut seyes mmg bijak jawapan tuh..kalau sehari dorg tahan 1o kete,n every person kasik plg kurang rm5o "duit kopi",sebulan bape dah?u guys the shining n brilliant star, pls do the math..n kire skalik darah yg mengalir hasil duit kopi dalam badan..n gune pulak utk besarkan anak2...keturunan..jadi darah daging kan?selebihnye,aku sendirik insan lemah tak pasti ape yg akan jadik..cumenye,msg2 ade akal,gunelah..otak jgn harap simpan dalam helmet jeh..kalau bukan fikir utk diri sendirik,pikirlah pasal anak2 dan isteri kat umah..drg tak bersalah.tak berhak diberi nafkah dgn "duit kopi"..

haiihh..ape yg aku emo sgt nih?maybe sbb poket sendirik tgh kosong kot,ni kan pulak nk kasik org minom kopi T____T



2 comments:

muchaChaz said...

haha. cute though.
babes,salute u punya abg ipar. thts the way .

p/s duit cheq pun tongah koyak. haish.

nky said...

hee..wat pe salute die,salute i lah;p